Trehörnabladet
Lusthuset
Nyhetsbrev
Fiskevårdsföreningen
Övrigt
Hem » Okategoriserat

Midsommarfirande Trehörna

Inlagd av 23 juni, 2013 – 11:43 Ingen kommentar

Midsommarafton

Midsommarfirandet i Trehörna avlöpte traditionsenligt under fredag och lördag. Drygt hundra personer samlades kl 15.00 på midsommarafton vid hembygdsgården för att klä midsommarstången. När den var klar sattes det igång med dans runt stången som leddes av Elvy och Emma. Dragspelet sköttes som vanligt av Eric. Efter dansen var det lekar som fiskdamm, bollkastning, burknedslagning, burk i hål och sist men inte minst det populära chockladhjulet. Under tiden lekarna pågick avnjöts det medhavda kaffet.

Trehörnamästerskapet i brännboll avgjordes kl 17.30, på fotbollsplanen mitt i byn med ett 50-tal deltagare. Som vanligt skipades rättvisa då segrande lag vann.

[wowslider id=”47″]

 

Midsommardagen

Kl 11.00 var det gudstjänst i Trehörna Kyrka. Gösta hälsade de närvarande välkomna.  Som vanligt var det en välbesökt gudstjänst som leddes av Rolf Lindqvist. Traditionen sedan ett 20 tal år tillbaka i tiden att Kalle Bäck berättar om ett levnadsöde i Trehörna från förr i tiden, fängslade de närvarande. Drygt 150 besökare fick också lyssna på den välsjungande kyrkokören.

[wowslider id=”51″]